Sinds 1985 zorgeloos wassen en drogen
Gratis reparaties!
Dagelijks opzegbaar
Snelle bezorging
Geen verborgen kosten

Waar moet je op letten bij het leasen van een wasmachine?

Een wasmachine huren of leasen is zeker een goed idee als je op een flexibele manier je eigen was wilt kunnen doen. Studenten doen er bijvoorbeeld goed aan een wasmachine te leasen in plaats van een apparaat te kopen. Deze laatste optie is op het vlak van prijs immers veel moeilijker te realiseren, en daarbij biedt een wasmachine leasen een stuk meer flexibiliteit.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je bij het leasen van een wasmachine met een aantal zaken rekening houdt. Hieronder vind je daar meer informatie over!

5 belangrijke factoren bij het leasen van een wasmachine

1. Het soort en merk wasmachine

Als eerste is het de moeite waard om aandacht te besteden aan het soort wasmachine dat je leaset. En dan gaat het bijvoorbeeld om het merk en model. Hoewel dat voor studenten misschien niet zo belangrijk is, kan het toch handig zijn als je een overzicht hebt van enkele betrouwbare wasmachines die hun geld waard zijn.

Online, binnen het gamma van verschillende maatschappijen, vind je snel een duidelijk overzicht van de aangeboden wasmachines. Op basis van het merk, de kwaliteit die dat merk biedt en het model dat het beste aansluit bij jouw behoefte wordt de zoektocht naar een goede oplossing zo een stuk gemakkelijker.

2. De leaseperiode

Bij het leasen van een wasmachine moet je daarbij ook in het achterhoofd houden dat niet elke leasing maatschappij of organisatie dezelfde leasing periodes hanteert. Als student is de kans dat je een wasmachine voor langere tijd nodig hebt minder groot. Zeker als je bijvoorbeeld van studentenkamer verandert, of als je als particulier een flexibele oplossing wilt krijgen.

Raadpleeg daarom de richtlijnen van de leasing maatschappij in verband met de leasing periode, zodat je weet hoe lang je aan een leasing contract vast zit. Zowel contacten op de lange als op de korte termijn bieden voordelen, afhankelijk van jouw situatie en voorkeur!

3. De prijs van de wasmachine

Een al even belangrijke factor bij de zoektocht naar een lease wasmachine: de kostprijs! Hoeveel kost een wasmachine leasen per maand? Dat is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft als je je geld niet over de bank wilt gooien. Afhankelijk van het model dat je verkiest, de periode van het leasing contract en natuurlijk ook de leasingmaatschappij zelf, zal die prijs hoger of lager liggen.

Doe dus voldoende onderzoek naar de gehanteerde prijzen bij uiteenlopende maatschappijen. Zeker als je student bent, of bijvoorbeeld een beetje krap bij kas zit door andere uitgaven, is het beter om wat langer te zoeken naar een optie die misschien een stuk goedkoper is.

4. Je beschikbare ruimte

Vaak zijn mensen zo overtuigd van de voordelen van een bepaalde leasing maatschappij op wasmachine dat ze die zonder nadenken kopen, om dan tot de conclusie te komen dat het apparaat niet eens in hun washok past. Het is daarom belangrijk dat je op voorhand goed de afmetingen neemt van je beschikbare ruimte, zodat je wasmachine effectief in je inrichting verwerkt kan worden.

Gelukkig bestaat er op het vlak van wasmachines heel wat variatie. Er bestaan kleine modellen, waardoor een wasmachine leasen als student een stuk gemakkelijker wordt. Het formaat speelt zeker in deze situatie een rol, aangezien veel studentenkamers nogal aan de kleine kant zijn. Voort particulieren en bedrijven is dat misschien iets minder belangrijk, maar toch is het beter om een model te kiezen dat in je woning of pand past!

5. Eventueel een wasmachine leasen zonder BKR

Ten slotte moet gezegd worden dat het erg belangrijk is om bij een wasmachine leasen rekening te houden met de zogenaamde BKR, of Bureau Krediet Registratie. Eigenlijk is het in de meeste gevallen interessanter om zo’n leasing contact aan te gaan zonder BKR, bijvoorbeeld via een operational lease.

Wat houdt dit precies in? Eenvoudig: doordat je gebruik maakt van een operational leasing contract blijft de wasmachine in het bezit van de leasing maatschappij zelf. Dit in tegenstelling tot een financial lease. Het leasen van een wasmachine zonder BKR is een populaire optie voor studenten en andere mensen die liever zo min mogelijk administratie en financiële lasten hebben.

Wasmachine leasen student of particulier?

Het is duidelijk dat er heel wat zaken zijn waarop je moet letten als je een wasmachine gaat leasen. Bovenstaand overzicht kan je hopelijk al goed op weg helpen om de beste wasmachine te vinden voor jouw situatie, budget en voorkeur. Hoe dan ook is het leasen van een wasmachine een interessante keuze voor zij die flexibeler én slimmer met hun uitgaven willen uitgaan!

Begin nu met zorgeloos wassen en drogen